DEEBOT tak bobot

ECOVACS ROBOTICS melancarkan melancarkan DEEBOT X1 Family baru yang merupakan pembersih vakum robotik serba guna pertama bagi industri.

Ia merangkumi DEEBOT X1 OMNI dan DEEBOT X1 TURBO bersama-sama dengan stesen pangkalan semua dalam satu pertama industri OMNI, menggabungkan fungsi dan reka bentuk.

Mudah untuk menyedut habuk, ia berdasarkan kuasa sedutan terkuat ECOVACS sebanyak 5000Pa, teknologi AIVI™ 3D dan TrueMapping 2.0 terkini dan pembantu suara interaktif AI bahasa semula jadi pertama dalam industri, YIKO.

Dengan reka bentuk oleh Jacob Jensen Design, ia menjadikan setiap model DEEBOT X1 seumpama karya seni yang menyempurnakan mana-mana rumah yang direka bentuk dengan elegan.

DEEBOT X1 OMNI ialah pembersih vakum robotik pertama yang berupaya menguruskan keseluruhan proses pembersihan lantai. Selain daripada menyapu, memvakum dan mengemop, model baharu ini juga membasuh dan mengeringkan pad mop serta mengumpulkan lebih banyak habuk menggunakan stesen pangkalan baharu, menjadikannya pembersih vakum robotik serba guna pertama yang benar-benar menjimatkan masa pengguna daripada melakukan kerja pengemasan rumah.

Stesen OMNI, stesen pangkalan serba guna pertama ECOVACS yang juga pertama seumpamanya di dunia menggabungkan fungsi pengumpulan habuk automatik, membersihkan mop, mengisi semula air dan pengeringan udara panas. Stesen pangkalan OMNI serba lengkap mempunyai tangki air bersih/kotor 4L untuk menyimpan dan mengitar semula sisa air secara automatik selepas membersihkan pad mop dan mengisi semula tangki air model DEEBOT X1 OMNI dengan air bersih.

DEEBOT X1 Family juga dilengkapi dengan stesen satu fungsi — Stesen Pembersihan — yang berfungsi dengan model DEEBOT X1 TURBO. Selepas setiap pusingan pembersihan, stesen pangkalan secara automatik mencuci pad mop dan mengeringkannya menggunakan udara sejuk untuk menghilangkan bau apabila bekerja dalam persekitaran lembap.

Kedua-dua stesen pangkalan membenarkan DEEBOT X1 Family mengosongkan dan mengemop lebih lama, mengubah cara pengguna menggunakan pembersih vakum robotik mewah dan menyambut era baharu industri robotik perkhidmatan rumah.

DEEBOT X1 Family juga menampilkan sistem mop terkuat[1], Sistem Mop Tekanan Putar OZMO™️ Turbo 2.0. Ia menggabungkan tekanan tinggi dan putaran berkelajuan tinggi 180 rpm (putaran seminit) untuk membersihkan kotoran degil dengan berkesan, termasuk kesan kopi dan kicap yang memejal selepas tiga hari. Gabungan sistem sedutan yang berkuasa dan Sistem Mop Tekanan Putar Turbo 2.0 OZMO™️ menjadikan DEEBOT X1 unggul dalam pelbagai fungsi. Berbeza dengan sistem menyapu dan mengemop lain dalam industri, DEEBOT X1 memastikan pad mop sentiasa lembap untuk memastikan kedua-dua proses diselesaikan dengan cekap sekali gus.

Siri ini menampilkan sensor RGBD, sensor paling kompleks yang dibangunkan oleh ECOVACS. Ia termasuk teknologi pengimejan julat dinamik HDR dan boleh menangkap imej persekitaran dan maklumat semantik dengan tepat dalam persekitaran yang gelap.

Teknologi TrueMapping 2.0 mempercepatkan pemetaan dan menawarkan medan pandangan yang lebih luas.  Dengan sokongan teknologi 3D AIVI™️, ECOVACS menambah dimensi ketiga pada pemetaan isi rumah. Gabungan ini meningkatkan kelajuan pemetaan sebanyak sepuluh kali ganda, menggandakan julat visual, mengurangkan masa pembersihan sebanyak 25% dan membolehkan robot merentasi persekitaran rumah yang berbeza dengan lebih tepat. Dengan menjadikannya lebih mudah untuk menyasarkan kawasan dan lokasi kotor tertentu, robot mengubah pembersihan kepada satu pengalaman yang lebih mudah dan cekap.

DEEBOT X1 Family menggunakan cip Horizon GAI. Ini merupakan kali pertama teknologi autopilot digunakan dalam robot perkhidmatan rumah. Cip baharu meningkatkan keupayaan robot dengan lebih ketara lagi untuk mengenal pasti dan merasakan jenis objek yang berbeza sambil membina maklumat persekitaran dalam 3D serta mencipta segmen rumah yang berbeza untuk pembersihan yang disasarkan. Perisian tegar cip juga menyokong peningkatan melalui udara (OTA).

ECOVACS yakin bahawa interaksi bahasa semula jadi akan menjadi ciri yang paling penting untuk interaksi manusia-robot. DEEBOT X1 Family mempunyai pembantu interaktif bahasa semula jadi pertama dalam industri, YIKO. Dengan menggabungkan algoritma AI suara dan visual, YIKO membolehkan komunikasi bahasa semula jadi dan interaksi pelbagai mod dalam bahasa Inggeris. Apabila disepadukan dengan fungsi robot lain, ia membolehkan pengguna mengawal dan membimbing robot dengan tepat sambil memudahkan tugas rumah yang kompleks dengan arahan suara.

YIKO menggunakan beberapa teknologi interaksi suara pintar AI, termasuk semantik suara daripada Google untuk meningkatkan ketepatan dan masa tindak balas, membawa pengguna melalui pengalaman interaktif bahasa semula jadi yang pertama seumpanya. Pengguna boleh membina peta lengkap untuk pembersihan yang cekap dengan berkata, “OK YIKO, bina peta cepat.” YIKO mengubah pengalaman pengguna, menukar DEEBOT X1 Family daripada alat pembersihan yang sangat pintar kepada robotik perkhidmatan rumah yang sejati.

Harga runcit yang dicadangkan untuk DEEBOT X1 OMINI ialah RM7,999 dan ia boleh didapati di Shopee dari 26 hingga 27 Mac pada harga istimewa RM4,999. Manakala, harga runcit yang dicadangkan untuk DEEBOT X1 TURBO pula ialah RM6,999 dan ia boleh didapati di Lazada dari 26 hingga 27 Mac pada harga istimewa RM4,399.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bitnami